Jij bent toch een Belg of niet?
Toen ik zondag bij een van mijn hollandse vrienden zat (ja, ik heb een internationale vriendenkring :-D), ging een van de gesprekken over steppegras. Ik hechte er op het eerste zicht niet veel aandacht aan, maar omdat het onderwerp maar over steppegras bleef gaan moest ik uiteindelijk mijn trots en mijn geloofwaardigheid dat ik kon volgen inslikken en vragen; “Wat is steppegras”.
Stilte in de kamer.
– Ken je dat niet?
(ik): nee. Wat is dat dan?
– Jij bent toch een Belg of niet?
(ik): Ja, maar ik ken het niet.
-…
Nu voor ik verder ga. Ken jij steppegras?
[poll id=”14″]
Wel blijkbaar is steppegras een Belgisch gerecht. Het gaat er dus om om een stuk vlees. Wat welliswaar vanalles kan zijn. En daarboven een hele berg flinterdunnen frieten. Zoveel frieten, dat je ofwel genoeg hebt voordat je je vlees hebt bereikt ofwel dat het vlees al koud is.
Nu ik kende het niet, en het is naar het schijnt een Belgisch gerecht. Dan toch enkel in de grens streek als je het mij vraagt 😀
5 reacties
Geef een reactie
Archieven
- september 2015
- november 2011
- januari 2011
- december 2010
- november 2010
- oktober 2010
- september 2010
- augustus 2010
- juli 2010
- juni 2010
- maart 2010
- februari 2010
- januari 2010
- december 2009
- november 2009
- oktober 2009
- september 2009
- augustus 2009
- juli 2009
- juni 2009
- mei 2009
- april 2009
- maart 2009
- februari 2009
- januari 2009
- december 2008
- november 2008
- oktober 2008
- september 2008
- augustus 2008
- juli 2008
- juni 2008
- mei 2008
- april 2008
- maart 2008
- februari 2008
- januari 2008
- december 2007
- november 2007
- oktober 2007
- september 2007
- augustus 2007
- juli 2007
- juni 2007
- mei 2007
- april 2007
- maart 2007
ah, dacht dat het over gras ging dat op de steppe staat ofzo, maar ‘k denk dat ‘k mij vergiste met heidegras :-h . Nu ja, ‘k ga toch voor full size frieten met een lekker steak béarnaise :-kk
Geen troost ik dacht ook eerst, wat jij eerst dacht 😀
Lol Jurgen, allez, dat ge da niet kent…
Ziet er wel lekker uit.. :-DD
Is reeds lang gekend voor de échte restaurantbezoeker. Is inderdaad puur Belgisch en is zelfs gepatenteerd door een Mechelse restauranthouder !